Nu ska spånet på vinden bort!

Omkring 1962 tillkom det innertak som finns i hela båtbyggarhallen. Virket i innertaket blev över efter det att Skramstabron på E22:an utanför Gamleby gjutits. Det var nämligen virke från gjutformarna som skänktes till varvsfastigheten, då Svennefalk var dess ägare, och sattes in som innertak. I tillägg lades spån ovanpå innertaket för att isolera själva hallen och modernisera genom att härigenom kunna värma upp lokalen.

På Holms tid fanns inget innertak, och vår målsättning är att skapa den miljö som fanns då Holm skapade de mest fantastiska av segelyachter! Idag startade så projektet med att suga bort allt spån från vinden för att vi därefter skall kunna demontera innertaket.

Full takhöjd från golv till nock är vår målsättning, och det kommer att ge en fantastisk atmosfär för framtida besökare!

För den som är intresserad av att följa projektet i bildform, hänvisar vi till Holms Yachtvarvs Vänners sida på Facebook, där projektet uppdateras fortlöpande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *